[Infografika] Zašto angažirati digitalnu marketinšku agenciju

Jeste li se ikada pitali što možete učiniti kako bi unaprijedili vaše poslovanje, ali jednostavno niste imali jasnu ideju što ili kako to učiniti? Vjerujemo da jeste. Stoga ćemo u ovom blog postu obrazložiti prednosti angažiranja digitalne marketinške agencije, kao i utjecaj toga na vaše poslovanje.

1. Stručnost u digitalnom marketingu

Angažiranjem digitalne marketinške agencije prije svega ćete unaprijediti poslovanje radi seta znanja i vještina, ali i iskustva koje posjeduje takva agencija. Najčešće je to SEO optimizacija, razvoj web stranica te upravljanje društvenim mrežama i profilima. Stručnjaci u digitalnoj agenciji će za vas kreirati kvalitetnu strategiju koja odgovara vašim potrebama i mogućnostima.

2. Drugačija perspektiva

Česta je pojava marketinške miopije, odnosno ograničenih pogleda na marketing i okolinu koju je potrebno izbjeći. Iako proizvod ili usluga može biti kvalitetnija od konkurentskoga proizvoda ili usluge, nećete ga uspjeti tržiti samo na temelju toga. Barem ne zadugo. Činjenica je da će marketinška agencija na vaš proizvod/uslugu gledati iz perspektive potrošača, i kao takva kreirati objektivniju kampanju.

3. Vrijednost za novac

Bez obzira na veličinu i opseg vašeg poslovanja agencija će prilagoditi svoje usluge vašem budžetu. Angažiranjem digitalne agencije ostvariti ćete veći povrat od uloženog.

4. Podjela rada

Praksa je, naročito u manjim poduzećima, da je za marketinška pitanja zadužen vrlo mali broj zaposlenika, kojima to najčešće nije primarna funkcija u organizaciji. Agencija obuhvaća timove zaposlenika organizirane prema određenim vrstama posla, pa ćete tako dobiti pristup stručnjacima za kreiranje sadržaja, komunikaciju s korisnicima, razvoj web stranice te druga područja.

5. Sredstva za rad i povratne informacije

Dok brinete o svojem svakodnevnom poslovanju i ostalim izazovima, agencija će kontinuirano pratiti metrike i statistike marketinške kampanje kako bi planirala daljnje korake i tako unaprijedila vaše poslovanje. Dobiti ćete sveobuhvatne povratne informacije o kampanjama kao i upute koje je potrebno slijediti.

Ukoliko ste u potrazi za digitalnom agencijom koja će vam pomoći unaprijediti poslovanje ili trebate savjet u domeni digitalnog marketinga, kontaktirajte nas!

 

infografika1

Filip Pelivanović

Author Filip Pelivanović

More posts by Filip Pelivanović

Leave a Reply