digitalni trendovi 2017

5 digitalnih trendova koji će redefinirati utjecaj i interakciju u 2017.

7

 

Upotreba pametnih telefona sve više mijenja način na koji komuniciramo međusobno, ali i pristup kojeg brandovi koriste za komunikaciju s nama. Društvene mreže i pametni telefoni imaju značajan utjecaj na marketing i komunikaciju u poslovanju.

 

Donosimo neke od trendova koji će obilježiti narednu, 2017. godinu.

 

Iskustva razgovaranja

 

Aplikacije za dopisivanje postaju novo najposjećenije odredište. Ipak, vidljivo je kako se približava (r)evolucija chatbot-ova koji će imati sve veći utjecaj na način na koji komuniciramo putem društvenih mreža i drugih aplikacija koje omogućuju dopisivanje, poput Facebooka, Messengera, Skypea, Slacka i drugih.

 

Marketinški stručnjaci pronalaze sve više načina da implementiraju iskustvo razgovora korištenjem botova koji su u stanju odgovoriti na razna moguća pitanja o brandovima. Upravo ovakav način razgovora govori o napretku umjetne inteligencije.

 

Influenceri

 

Godina 2017.  trebala bi oboriti razne rekorde kad je riječ o digitalnom oglašavanju. Budući da velik broj oglašivačkih poruka ne nađe put do ciljane publike, ili pak stvori negativne konotacije radi svoje intruzivnosti, potrebno je pronaći nove, inovativne načinje dopiranja do ciljane populacije.

 

Stoga se predviđa da će infuenceri pokazati biti predvodnici vala povjerenja kojeg korisnici imaju prema brandovima i organizacijama. Influenceri svakako nisu nova pojava, ali očekuje se da će ova industrija sazrijeti i doživjeti pravi procvat u 2017.

 

77

 

Interaktivni sadržaj

 

Trenutno se nalazimo na prijelaznom razdoblju kada način interakcije s ciljanom publikom postaje najučinkovitiji korištenjem video sadržaja. Tome u prilog idu posljednja izdanja uređaja kao što su HTC Vive, Oculus Rift, ali je svakako nužno spomenuti i Pokémon GO što naglašava rastuću važnost virtualne i proširene stvarnosti.

 

U 2017. godini očekuje nas poboljšanje postojećih softverskih rješenja, kao i učestalija upotreba istih u poslovne svrhe.

 

87878

 

B2B

 

Business-to-business nastavlja usvajati tehnike poput ABM-a, marketinga automatizacije i naprednog targetiranja. B2B stručnjaci sve više koriste ključne pokazatelje performansi koji se odnose na generiranje prodaje i dobiti.

 

Pretpostavka je da će povrat na ulaganja primorati marketere da kreiraju strateško poravnanje između marketinga, komunikacija, prodaje i IT-a.

 

Uravnoteženje onoga što funkcionira danas i onoga što tek treba profunkcionirati

Sve češće koristi se termin „tradigital“, koji označava spoj tradicionalnog marketinga i suvremenih tehnologija. Preciznije, digitalna strategija obuhvaća velik dio offline-a kako bi se stvorila kvalitetna interakcija.

 

Marketeri i brand manageri moraju imati na umu da su oba područja marketinga nužna te ih je potrebno uskladiti radi boljeg učinka. Posljedično, trebaju izvršavati ono što znaju da funkcionira danas s onim što bi moglo funkcionirati u budućnosti.

 

Koji trend smatrate najznačajnijim? Biste li dodali još neki? Javite nam.

 

Prilagođeno s portala: AdWeek

Filip Pelivanović

Author Filip Pelivanović

More posts by Filip Pelivanović

Leave a Reply