wordpress-cover

Zašto bi trebali održavati svoju web stranicu

WordPress se ažurira u prosjeku svaka 2 mjeseca. Nadogradnje obično popravljaju bugove i različite sigurnosne probleme. Nadogradnje također dodaju nove značajke i funkcije koje mogu poboljšati cjelokupni dizajn i izvedbu web sučelja. Glavne komponente koje treba ažurirati redovito su WordPress jezgra, teme, pluginovi i drugi softver koji pomaže vašim stranicama, da sve i dalje glatko teče.
Iako je moguće da ažuriranja izvršite sami, napraviti to pravilno oduzima dosta vremena i riskantno je. Važno je da ažuriranja redovito provodie profesionalni razvojni programeri koji znaju što rade i mogu pratiti i riješiti probleme koji mogu proizaći iz nadogradnje. Ažuriranja softvera obično idu glatko, no ponekad se međusobno sukobljavaju i mogu pokrenuti kvarove koji mogu prouzročiti loše iskustvo za vaše posjetitelje, ili još gore, srušiti stranicu u potpunosti..

Pluginovi su nezavisni dijelovi softvera koje su dizajnirali razni razvojni programeri izvan WordPressa. Kada WordPress izbaci ažuriranja temeljnog softvera, odgovornost je razvojnih programera da svoje dodatke održavaju ažuriranima. Zato je prije nego što odaberete instaliranje dodatka, važno istražiti plugin, pročitati recenzije i provjeriti posljednja izvršena ažuriranja. Jednom kada je instaliran, važno je nastaviti ažurirati plugin kako razvojni programeri izbacuju nadogradnje za kompatibilnost s programom WordPress.

Drugi razlog zašto je važno imati profesionalno obavljanje održavanja WordPressa je spriječavanje mogućeg kršenje sigurnosti. Kada se ažuriranja instaliraju, postoje promjene u vašim datotekama, čineći vašu web-lokaciju ranjivu na hakerske napade. Dio procesa održavanja Impresioniraj s WordPressom obavlja dosljedne sigurnosne kopije vaše web stranice. Sigurnosne kopije također se izvode prije ažuriranja. Od rujna 2013. više od 70% instalacija programa WordPress bilo je podložno hakerskim napadima. Ako se pobrinete da je sve ažurirano spriječiti ćete da vaše web mjesto bude podložno infekcijama zlonamjernim softverom i vanjskim napadima.

Neki od čestih zadataka održavanja WordPressa su:

WordPress ažuriranja jezgre – Ako WordPress jezgra nije ažurirana, vaša web stranica postupno postaje manje sigurna i stabilna te neće funkcionirati na razini koja bi trebala biti.

Ažuriranje teme – Korištenjem zastarjelih tema ograničavate funkciju, sigurnost i oblik vaše prisutnosti na webu.

Ažuriranja plugina – Ako autor ažurira plugin, ali nije instaliran na vašoj web stranici, mogli biste propustiti poboljšane značajke ili uzrokovati sigurnosne probleme i kvarove na svojoj web stranici.

Sigurnosne kopije izvan web-lokacije – Sigurnosne kopije vaše web-lokacije često bi trebale biti učinjene, posebno dok objavljujete sve više i više svježeg sadržaja.

Sigurnosno nadgledanje i zaštita – Razumijevanje ranjivosti i poduzimanje potrebnih mjera predostrožnosti od ključne je važnosti za zaštitu vaše web stranice i ugled vašeg branda.

Otkrivanje i popravak linkova – Provjera vaših linkova redovito pomaže u osiguravanju da se vaši posjetitelji mogu lako kretati po vašoj web stranici i neće se frustrirati te pobjeći vašimim konkurentima.

Uklanjanje neiskorištenih plugina – Provjera plugina i uklanjanje nekorištenih je mudar potez za održavanje radi glatkog rada.

Uklanjanje neželjenih komentara – Blog na vašoj WordPress web stranici može biti izuzetna metoda generiranja prometa i izgradnje slike vase robne marke. Uzimanje vremena za brisanje tih neželjenih komentara zadržat će vaše posjetitelje sretnim i angažiranima.

Zaključak

Ovo su samo neki od mnogih zadataka održavanja koji su važni na bilo kojoj web stranici. Nudimo planove održavanja web sučelja našim klijentima jer želimo da web stranice koje gradimo za vas budu ogledalo vaše tvrtke. Ukoliko ste se odlučili na redizajn i održavanje svoje postojeće, ili izradu potpuno nove web stranice, obratite nam se s povjerenjem.

Danijel Matijević

Author Danijel Matijević

More posts by Danijel Matijević

Leave a Reply