Turizam u digitalnom dobu: 5 digitalnih aktivnosti koje trebate raditi, a ne radite

Oglašavanje turističkih usluga danas predstavlja veliki izazov kada je riječ o digitalnom marketingu. Razlog tome je prije svega velika i jaka konkurencija koja pruža svoje usluge korisnicima diljem svijeta.
U ovom tekstu pokušat ćemo vam približiti 5 digitalnih aktivnosti koje trebate raditi, a ne radite.

Kvalitetna komunikacija na društvenim mrežama
Pomoću kvalitetne komunikacije na društvenim mrežama stvara se svjesnost postojanja turistčke usluge, a cilj je poticanje razmišljanja o usluzi od strane posjetitelja.

Ako posjetitelj stvori pozitivno razmišljanje o vašoj turističkoj ponudi, bila to ponuda privatnog smještaja, hotela ili kampova, on će to proširiti među svojim prijateljima i poznanicima.

Dvosmjernom komunikacijom putem društvenih mreža možete čuti što vaši posjetitelji žele.

Osim toga, putem društvenih mreža možete lako doznati što vaša konkurencija radi, prilagoditi svoju turističku ponudu i iskoristiti to da privučete nove posjetitelje.

Akcije, akcije, akcije. Ponudite povoljnije cijene za first/last minute ili 1 ekstra dan za duže boravke – bitna stavka je da se negdje spomene riječ akcija.
Ono što treba naglasiti je da komunikacijom putem društvenih mreža privlačite nove posjetitelje, ali i ostvarujete povezanost s postojećim posjetiteljima, te tako povećavate prepoznatljivost vaše usluge.


Oglašavajte svoje usluge svojim konzumentima

Pronaći točno ciljanu skupinu posjetitelja, usmjeriti je na vaše stranice i ispričati vašu priču uz kontrolu i optimizaciju budžeta nikad nije lako.

Uz oglašavanje na internetu omogućavamo vam precizno pronalaženje ciljane skupine prema interesima, dobi, spolu i lokaciji.

S ciljem povećanja turističkih dolazaka i noćenja možete provoditi promociju hrvatskog turizma kroz oglašavanje u promotivnim kampanjama, te tako doseći točno određenog posjetitelja. Istaknite svoje usluge – gastronomsku ponudu, ponudu smještaja ili atraktivne sadržaje u okolici.


Pravi temelj, pravi web

Kao što i vaša kuća treba prave temelje, tako i vaša usluga treba pravu web stranicu. Ona treba biti bogata kvalitetnim sadržajem, brzo se učitavati i izgledati privlačno.

Lijepo je vidjeti na početnoj stranici tekst dobrodošlice, a osim same dobrodošlice trebalo bi gostu dati nekakve zanimljive informacije, bilo da se radi o informacijama o mjestu, o vama, vašem brendu. Bitno je zainteresirati posjetitelja.
Vaša web stranica mora biti jednostavna za snalaženje, dobro optimizirana i mora se lako održavati, te je od iznimne važnosti da se jednako prikazuje u svim preglednicima, bilo na desktopu ili na smartphone-u.

Osim toga na web stranici treba navesti neke korisne informacije, npr.

– Nalazi li se u blizini nalazi nekakav dječji park, je li je vaše mjesto i vaša kuća idealna za obitelji s djecom?

– Je li pogodno za boravak osoba s posebnim potrebama?

– Kakav je noćni život? Je li dobro za mlade željne zabave i tulumarenja u dugim noćnim satima?

– Ima li neka posebno razdoblje kada bi bilo najbolje da gost dođe? Neka manifestacija ili nešto slično?

Vaša web stranica obavezno mora sadržavati booking formu, kako bi vas vaši kupci mogli brže i lakše kontaktirati i rezervirati svoj smještaj.

Fotografija i video nikad nisu bili važniji

Naša zemlja je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u svijetu. Sve te prirodne ljepote još su atraktivnije ako su popraćene kvalitetnim foto i video sadržajem. Svaka se destinacija sastoji od mnoštva lokacija koje na prvi pogled nisu uočljive izdaleka.

Dajte im osobni pečat i približite ih potencijalnom posjetitelju aktraktivnim profesionalnim fotografijama eksterijera i interijera ili promo videom koji će oduševiti stare i privući nove posjetitelje.

Slike i video trebali bi biti što kvalitetniji, te bi osim slika samog kapaciteta smještaja trebalo predstaviti i slike okolice, bilo da se radi o slikama mjesta, obližnje plaže, pogledu s balkona, slici dvorišta i sl.
Posebno popularno u zadnje vrijeme postaju snimke dronom iz zraka. Jedinstveni vizualni doživljaj koji se dobije pogledom iz zraka, zadiviti će svakoga. Iskoristite prednosti ptičje perspektive i na efektan i moderan način prezentirajte vašu ponudu, vaš jedinstveni ambijent i blizinu raznih zabavnih i kulturnih sadržaja.

Statična snimka može biti izuzetno zanimljiva ako iza fotoaparata stoji iskusno profesionalno oko. Video snimka može biti još je dojmljivija, pogotovo ako se objekt, odnosno model, nalazi u atraktivnoj okolini ili je posrijedi neki jedinstveni događaj.
Možemo vam ponuditi vrhunski finalni proizvod bilo da se radi isključivo o snimanju kadrova iz zraka ili o potpunom vizualnom rješenju.


Čitajte misli vaše publike, neka analitika bude vaš skriveni adut

Koliko god vremena potrošili na svoje kampanje i koliko god mislili da su one dobro odrađene, prave rezultate možete provjeriti tek kvalitetnom analizom rezultata.

Kad govorimo o rezultatima, mislimo na web analitiku, bez koje se ne može odraditi dobro oglašavanje. Važno je pratiti što se sa našom kampanjom događa kako bismo mogli optimizirati kampanju ili postaviti kvalitetniju.
Web analitika pokazuje tko dolazi na vašu stranicu, od kuda ti ljudi dolaze, koliko im je godina i sl., a sve to služi za unaprjeđenje oglašavanja na društvenim mrežama, kao i na Google-u.

Kao digitalna agencija specijalizirana za online marketinšku strategiju, društvene medije, oglašavanje i razvoj web stranica, u mogućnosti smo vam ponuditi cjelokupno rješenje za vaš online imidž i brand.

Naš jedinstveni pristup već je prepoznat i prikazan kroz različite vrste posla za naše klijente.

Za nas, digitalno je novi način angažiranja s klijentima, a naš moto je jednostavan: Sve je moguće kada se usudite poremetiti uobičajene načine razmišljanja.

Iskoristite svoju web stranicu i društvene mreže kako biste povećali broj posjetitelja i unaprijedili svoje poslovanje. Javite nam se za stručnu pomoć i kvalitetne rezultate.

 

 

 

Danijel Matijević

Author Danijel Matijević

More posts by Danijel Matijević

Leave a Reply