blog

Pregled osnova digitalnog marketinga i online odnosa s javnošću (sličnosti i razlike)

Svakodnevnim surfanjem, na internetu i društvenim mrežama, iskaču nam razne reklame, članci, videozapisi i ostali slični sadržaji. Ali, znate li prepoznati sadržaj koji vam želi prodati neki proizvod ili vam samo želi pružiti određene informacije o nekoj organizaciji kako bi podigla svoj rejting?

Zato u nastavku pročitajte sličnosti i razlike između digitalnog marketinga i online odnosa s javnošću (online PR-a).

 

Digitalni marketing – sadržaji koji viču „Kupi me!“

Digitalni marketing temelji se na promociji proizvoda ili usluge putem digitalnih komunikacijskih kanala s ciljem da određena prodajna poruka dođe do potrošača. Dakle, digitalni marketing usmjeren je na prodaju.

digital marketing

Neke od temeljnih tehnika digitalnog marketinga su:

1)      SEO (Search Engine Optimization)

To je proces optimizacije određene internet stranice da bude među prvima prilikom pretraživanja putem različitih pretraživača kao što su Google, Yahoo, Bing. Kada posjetitelji dođu do određene stranice, primarni je cilj da oni postanu potrošači ili kupci proizvoda/usluga.

SEO

2)      PPC (Pay Per Click)

PPC predstavlja model internet oglašavanja tako da reklama dovodi direktno do internet stranice ponuđača proizvoda ili usluga. Vlasnik stranice plaća „posredniku“ svaki put kada je njegov oglas kliknut i kada je potencijalni kupac doveden do njegove stranice.

3)      Oglašavanje na društvenim mrežama

Društvene mreže kao što su Facebook, Twitter i Instagram odličan su način za promociju različitih proizvoda. Na društvenim mrežama pišu se tekstovi, stavljaju fotografije, video materijali i sličan sadržaj koji privlači publiku. Oglašavanje tih objava u digitalnom se marketingu plaća. Dobro osmišljen marketing na društvenim mrežama može znatno poboljšati prodaju, pomoći pri izgradnji brenda te privući velik broj posjetitelja.

4)      Copywriting

Kako bi sadržaji bili privlačniji potencijalnim kupcima, oni moraju biti osmišljeni na kreativan i zanimljiv način. Tu dolazimo do copywritinga. Copywriteri su osobe koje osmišljavaju reklame, oglase i slične sadržaje koji su jednostavni, pamtljivi i učinkoviti.

 

Online odnosi s javnošću

online PR

Sadržaji na internetu ne moraju nužno biti postavljeni s ciljem prodaje različitih proizvoda kupcima, nego mogu samo zainteresirati ili informirati publiku. Stoga govorimo o online odnosima s javnošću (online PR).

1)      Stvaranje pozornosti i SEO (Search Engine Optimization)

Kao i digitalni marketing, i online PR koristi proces optimizacije određene internet stranice kako bi se na internetskim pretraživačima tvrtke mogle pozicionirati na prva mjesta, ali samo kako bi javnost mogla saznati o određenoj organizaciji. Tako organizacija postiže pozornost putem interneta.

2)      Objava vijesti na društvenim mrežama

društvene mreže

Organizacije ili korporacije žele informirati svoje javnosti putem društvenih mreža. Zato dijele linkove članaka ili blogova kako bi doprli do šire publike. Publika taj sadržaj može dijeliti i širiti putem društvenih mreža, a čak i novinari mogu prepoznati njihovu važnost pa organizacija može postati vijest u medijima.

3)      Online reportaže za medije

Uloga online PR-a je povećati pozitivan publicitet a smanjiti negativan te predstaviti organizaciju na način da privuče interes novinara i korisnika interneta. Organizacije online reportažama novinarima olakšavaju posao jer im mogu postati prava vijest u medijima, s time da organizacija neće plaćati oglas kako bi se pojavila u medijima. Online reportaže su česte tijekom kriznih situacija organizacije koja javnosti želi pojasniti zbog čega je došlo do takve situacije.

online PR

Online odnosi s javnošću (online PR) kao i digitalni marketing moraju biti ažurni i svakodnevno pratiti vijesti kako bi svoju publiku i/ili potencijalne potrošače privukli na svoje internetske stranice.

Temeljna razlika između digitalnog marketinga i online PR-a je što online PR nastoji informirati publiku o organizaciji, a prije svega utječe na stvaranje slike javnosti o toj organizaciji. U slučaju da postoji nešto negativno o organizaciji, ona nastoji javnosti pojasniti razlog nastajanja takve situacije. Također, online PR ne nastoji takve informacije naplatiti. Međutim, digitalni marketing plaća svoje oglase kako bi se postigla, a ponekad i povećala, prodaja određenog proizvoda ili usluge.

Martina Zadravec

Author Martina Zadravec

More posts by Martina Zadravec

Leave a Reply