Kako povećati prodaju vaše internet trgovine

Već imate vlastitu internet trgovinu ili ste sada zbog mjera izolacije uzrokovanih Korona virusom odlučili prebaciti svoje poslovanje na Internet donosimo vam 5 savjeta za bolju prodaju na vašoj internet trgovini.

1. Izgradite povjerenje kupaca

Zbog brojnih prevara na internetu kupci trebaju potvrdu da je vaša Internet trgovina pouzdano mjesto za kupnju.

Povjerenje kupaca možete izgraditi tako da na naslovnoj stranici istaknete informacije o: sigurnosti plaćanja,  korisničkoj podršci, informacijama za povrat robe i opcijama plaćanja.

Poželjno je istaknuti i mogućnosti i načine plaćanja

Dodajte popis poznatih brendova s kojima surađujete

2. Pišite blog o proizvodima koje prodajete

Blogovi koji sadrže SEO ključne riječi i sadrže korisne informacije za potrošače bit će visoko rangirani u rezultatima tražilice. Objave na blogovima koji se dobro rangiraju i potiču ljude da posjećuju vašu internet stranicu su odskočna daska za vaš internet dućan. Ako putem bloga čitateljima dajete neku vrijednosti, poput pružanja stručnih savjeta o korištenju proizvoda ili korisne informacije o samom proizvodu tada blog postaje medij za dubinsko povezivanje s publikom i povećava povjerenje kupca.

Evo nekoliko korisnih savjeta za stvaranje bloga o trgovini:

  • Koristite SEO alate za postavljenje ključnih riječi.
  • Upotrijebite Google Analytics za praćenje pregleda stranica vaših blogova. Ako blog post o nekom proizvodu ima veliku čitanost to je znak da postoji i velika potražnja za tim proizvodom.
  • Planirajte svoje objave i povežite ih s prijašnjim objavama

3. Pokažite izjave zadovoljnih kupaca

Povratne informacije zadovoljnih kupaca izrazito su važne. Zadovoljni kupci mogu vam dati jedno od najcjenjenijih marketinških oružja – svoju preporuku.

Nakon isporuke proizvoda vašim klijentima nazovite ih i pitajte jesu li zadovoljni vašom uslugom i zamolite da tu njihovu izjavu postavite na vašu internet trgovinu.

4. Oglašavajte se na društvenim mrežama

Oglašavanje na društvenim mrežama moćan je način za povezivanje s potencijalnim kupcima na kreativan i zabavan način. Društvene mreže treba koristiti da korisnike upoznate s vlastitim brendom, izgradite online zajednicu, povećate broj posjeta vaše web stranice i naravno povećate broj konverzija na svojoj internet trgovini,

O  savjetima za kriznu komunikaciju više pročitavajte ovdje

Upotrijebite analitiku na društvenim mrežama da biste pratili uspjeh svojih oglasa i oblikovali strategije kako možete poboljšati buduće promocije.

5. Koristite Google oglašavanje

Za vašu internet trgovinu Google AdWords oglašavanje može biti vrlo isplativo ako slijedite jednostavna pravila.

1. Upotrijebite Keyword Planner kako bi saznali koliko često se određena ključna riječ pretražuje na Google-u te koliko će najvjerojatnije koštati da se vaš oglas pokaže prvi za određenu ključnu riječ.

2. Napišite privlačan oglas koji će privući korisnike da kliknu na njega. Oglas se sastoji od naslova, linka koji vodi na vašu stranicu i kratkog opisa.

3. Odaberite ključne riječi. Kada ljudi u tražilice upisuju svoje upite i ti se upiti podudaraju s ključnom riječi vašeg oglasa tada će im se prikazati vaš oglas.

4. Upotrijebite remarketing da biste ostvarili više prodaja. Remarketing se koristi kako biste ciljano prikazali oglase ljudima koji su već posjetili vašu internetsku stranicu.

ForgeBIT je u ovoj situaciji za biznise omogućio besplatne konzultacije o digitalizaciji poslovanja, pa nas slobodno kontaktirajte za online sastanak i neobavezni razgovor.

Možete nas kontaktirati na sljedeće:

Željko Gobac

Author Željko Gobac

More posts by Željko Gobac

Leave a Reply