Instagram Stories i Poslovanje

Čini se da Instagram priče u 2020. postaju basic – svi (pa čak i naše mame) objavljuju fotografije obroka i subotnjih večeri. Možda djeluje kao da je sve već viđeno i napravljeno, ali uvjeravam vas da ovaj svijet 24-satnih vizuala krije još mnoštvo mogućnosti! 

ZAŠTO BI VAS TREBALO BITI BRIGA

Jeste li ikad razmišljali o statistici Instagram priča? Ako niste, trebali biste! Ona može biti presudna za vaše poslovanje. 500 milijuna korisnika koristi Instagram priče, a jedna trećina najgledanijih Instagram priča su one koje objavljuju poduzeća! U 2019. godini 51% trgovaca koristilo je oglašavanje na pričama, a od siječnja 2020. godine više od 4 milijuna oglašivača na Facebooku koristilo je Story oglase.

Ovo može poslužiti kao veliki potencijal Social Media managerima i digitalnim oglašivačima – Instagramov potencijalni doseg oglašavanja iznosi 849,3 milijuna korisnika. Velike brojke, zar ne? Iako je ovo sjajna prilika, to također znači da morate pronaći način da se istaknete od ostalih i budete viđeni.

SVAKOG DANA NEŠTO NOVO

Instagram se brzo razvija, a priče su velik dio tog razvoja. Nove opcije za poticanje angažmana, koje su izvrsne za započinjanje razgovora, humanizaciju vašeg brenda i dobivanje povratnih informacija u stvarnom vremenu, mijenjaju se iz dana u dan. Naljepnice, gif-ovi, filteri, lokacije, hashtagovi – što god poželite! Jednostavno je uploadati fotografiju, zalijepiti oznaku lokacije i reći ‘to je to’. Ali… to svi rade. Trik je u tome da iskoristite sve ove mogućnosti i stvorite nešto novo, nešto s karakterom.

STORYTELLING

Objavljivanje priče s jednim slideom neće vam privući potrebnu pažnju. Svakodnevno se obavljuju milijuni priča i jedna slika proizvoda polu-dobre kvalitete vjerojatno će završiti previđena. Ispričajte svoju priču kroz više slideova Instagram priče, ali pokušajte izbjegavati objavljivanje desetaka slajdova. To će stvoriti kontra efekt.

Zainteresirajte svoju publiku kreiranjem uvodnog slidea držeći se teme kroz ostale slajdove. Ova tema ne bi uvijek trebala biti izravno povezana s vašim brendom, već treba dati vrijednost vašim pratiteljima. Primjerice, ljekarne bi trebale objavljivati ​​priče o zdravlju, teretane trebaju objavljivati ​​o fitnessu, a kozmetički brendovi mogu iskoristiti ovaj prostor za objave o beauty trikovima i rutinama.

DIZAJN

Baš kao i poslovne web stranice ili Instagram feed, vaše priče trebaju imati prepoznatljiv izgled. Držite se jednog ili dva fonta i palete boja vaše tvrtke. Na ovaj način vaši pratitelji će vjerojatno znati da su to vaše priče već na prvi pogled. Naravno, sadržaj vaših priča je važan, ali isto tako je važna i njihova estetika.

ForgeTIPS:
  – Izrada kolaža
Ako vam smartphone to dopušta, možete kopirati sliku iz galerije i zalijepiti je na svoju priču. To možete učiniti s nekoliko slika i kreirati zabavne kolaže. Ovo može biti vrlo korisno sa slikama bez pozadine.
– Boomerang
Live fotografije možete pretvoriti u Boomerange! Otvorite željenu fotografiju u Instagram pročama i držite prst na njoj dok se ne pretvori u Boomerang.
– GIF-ovi
Dodavanje smiješnog GIF-a u priču jednostavan je način da malo začinite stvari. Postavljanje jednostavnih pokretnih linija oko teksta naglasit će priče vašeg branda.

ENGAGEMENT

Instagram priče savršene su za jačanje angažman na vašoj stranici, a korištenje naljepnica je najbolji način za to! Uključivanjem kvizova i anketa u svoje priče, možete dobiti detaljan uvid u želje i potrebe pratitelja. Ako svojim pratiteljima pružite priliku da sa vama podijele svoja mišljenja, ne samo da ste više povezani sa svojim pratiteljima, već se i vaši pratitelji osjećaju kao funkcionalan dio vašeg brenda.

ForgeTIPS:
– Hashtagovi
Hashtagovi generiraju velik broj klikova, ali upotreba prevelikog broja hashtagova u pričama nije vrlo ugodna oku. Dobra stvar je što ih možete sakriti! Povucite pokazivač boje na pozdinu da bi slova hashtagova postala iste boje kao i pozadina vaše priče. Samo pazite da ih ne smanjite previše – u tom slučaju ih Instagram neće prepoznati kao hashtagove.
– CTA
Većina korisnika zadržava se na objavi manje od 59 sekundi, a u slučaju priča ovaj je raspon pozornosti još kraći. Uključite privlačan call to action u vaše priče i podignite angažman na pričama na novu razinu.

OGLAŠAVANJE I PRODAJA

Otprilike jedna trećina oglašivača se u svojim marketinškim strategijama oslanja na Instagram priče, a evo kako i zašto postati jedan od njih.

SWIPE-UP

Iako mala poduzeća nisu blagoslovljena mogućnošću swipeanja na svojim pričama, i dalje mogu postati dio ove elitne grupe koristeći Instagram Story oglase. Ova vrsta oglasa omogućava swipe-up bez obzira na broj sljedbenika na vašoj stranici!
Još jedna sjajna stvar je to što se mogu odlično uklopiti u neplaćeni sadržaj na Insta pričama, ali to ima mali nedostatak. Ovi oglasi mogu korisnicima postati naporni. To je još jedan razlog da potrošite malo više vremena na dizajn Story oglasa kako biste privukli više pažnje.

PRODUCT STICKERI

Označavanje proizvoda naljepnicama na Instagram pričama organski je način za promicanje kupovine na pričama i omogućuje vam prikazivanje proizvoda bez pretjeranog dojma prodaje ili spama. Budući da je Instagram predstavio novi feature – Instagram Shop, ova će se opcija zasigurno koristiti još češće!

Sve u svemu, Instagram priče zapravo postaju sve samo ne basic. Stvaranje Instagram Story oglasa dat će vašoj marketinškoj strategiji novu dimenziju i generirati više angažmana. Uz obilje mogućnosti i opcija, na vama je da Instagram priče vašeg brenda pretvorite u nešto vrijedno gledanja i praćenja!

ForgeBIT

Author ForgeBIT

More posts by ForgeBIT

Leave a Reply